پرنده زیبا

پرنده های زیبا جهان و ایران

پرنده های زیبا جهان و ایران

من عاشق پرنده هام شما چطور

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

 سِهرِه طلایی



        

پرندگانی کوچک جثه و اندکی کوچک تر از گنجشک خانگی با دم چنگالی شکل و منقار مخروطی و نسبتاً باریک ، دمگاه سفید رنگ ، صورت قرمز رنگ ، پس سر سیاه رنگ ، گونه های سفید  ،گرده قهوه ای یا خاکستری ، بال های سیاه رنگ با نوار زرد کاملاً مشخص در بال ها ، سینه ای به رنگ  نخودی و پا های تیره رنگ هستند . زیر گونه ای از سهره طلایی با نام سهره طلایی سر خاکستری ( Grey-headed goldfinch ) و با نام محلی سهره حلب در شرق ایران یافت می شود که فاقد رنگ سیاه و سفید در سر بوده و گرده و سینه خاکستری رنگ و صورت قرمز رنگ و منقاری مخروطی و اندکی بلند تر از سهره معمولی دارد .
 در هنگام تولید مثل پرنده ماده بین 3 تا 7 تخم می گذارد که تخم ها به رنگ سفید متمایل به آبی بوده و نقاط ریز قرمز یا قهوه ای در یک طرف تخم ها دیده می شود . 
ادامه در.....
 پرنده ماده به مدت 14 روز روی تخم ها می خوابد . در این مدت پرنده نر برای ماده غذا می آورد که ممکن است دانه و یا حشره باشد . در این هنگام پرنده نر در اوج مستی بوده و بال های خود را به صورت آویزان نگه می دارد . دو هفته نیز طول می کشد تا جوجه ها آماده ترک لانه فنجانی شکل شوند . لانه ای که معمولاً در ارتفاع 2 تا 10 متری از سطح زمین و در میان شاخه های درخت ساخته شده می شود . خارج از فصل تولید مثل از انواع دانه ها تغذیه می کند و در فصل تولید مثل علاوه بر دانه ها از حشرات نیز تغذیه می نماید. 
مشخصات پرنده نر و ماده :

پرنده نر و ماده بسیار شبیه به یکدیگر هستند با این تفاوت که رنگ قرمز صورت در پرنده نر وسعت بیشتری داشته و از لبه عقبی چشم ها نیز فراتر می رود در حالی که در پرنده ماده رنگ قرمز صورت تا میانه های چشم می رسد . همچنین به طور کلی منقار پرنده نر نسبت به منقار پرنده ماده بزرگ تر می باشد . 

مشخصات پرنده جوان :

پرنده جوان فاقد رنگ قرمز ، سیاه و سفید در سر بوده و در قسمت  سینه دارای رگه رگه هایی تیره رنگ می باشد .

تعیین جنسیت انواع  سهره

    ۴ روش برای تعیین جنسیت سهره :
 تعیین جنسیت در سهره های معمولی کمی سخت است. سهره های معمولی بسیار شبیه هم هستند. همین امر موجب شده است تعیین جنسیت در سهره ها کمی مشکل شود. اما به طور کلی تعیین جنسیت امکان پذیر است و نگران نباشید.
 در ادامه روش هایی را به شما یاد می دهم که تعیین جنسیت سهره را برایتان راحت می کند.    
    روش اول:
 سرخی پیشانی سهره یکی از روش های تعیین جنسیت سهره سرخی پیشانی است. سهره های نر و ماده هر دو سرخی بین پیشانیشان  وجود دارد.  شما با توجه به شکل سرخی پیشانی می توانید به تعیین جنسیت سهره پی ببرید. سرخی پیشانی سهره های نر تا امتداد چشم هایشان ادامه یافته است. در صورتی که سهره های ماده سرخی پیشانیشان فقط بین چشم هایشان کشیده شده است. بنابراین شما با توجه به سرخی پیشانی سهره ها می توانید بفهمید کدام سهره، نر یا ماده است.   
تعیین جنسیت سهره

   روش دوم: 
اندازه ی سر سهره دومین روش برای تشخیص جنسیت سهره ها توجه به اندازه ی سر سهره است. معمولا سر سهره های نر، کمی از سر سهره های ماده بزرگتر است. این تفاوت اندازه در منقارهای سهره ها هم وجود دارد. اگر به منقارهای سهره های نر توجه کنید. می بینید که منقارهایشان بزرگتر از منقارهای سهره های ماده است. بنابراین بزرگی سر و منقار سهره نشان دهنده ی نر بودن سهره است.   
    روش سوم: 
رنگ سبیل سهره ها سهره های نر و ماده در اطراف منقارشان موهایی دارند. که به این موها، سبیل سهره گفته می شود. سهره های نر سبیل هایی به رنگ تیره ای دارند. اما سبیل های سهره های ماده به رنگ روشن و یا بور است. بهترین نشانه برای تعیین جنسیت جوجه های سهره توجه به رنگ سبیل های اطراف منقار است.
 جوجه های ماده سبیل هایی به رنگ بور و روشن دارند. اما جوجه های نر رنگ سبیل هایشان  تقریبا مشکی است. بقیه ی روش های تعیین جنسیت فقط زمانی مشهود است که سهره ها بالغ شده باشند.
                                                                     👇👇👇
  
         جوجه سهره نر و ماده



   روش چهارم: 
توجه به بلندی آواز سهره یکی دیگر از روش هایی که می توان بوسیله ی آن به جنسیت سهره پی برد. توجه به بلندی آواز سهره است. سهره های نر معمولا بسیار بلند و رسا آواز می خوانند. اما سهره های ماده بسیار آهسته آواز می خوانند. بنابراین شما بوسیله ی بلندی آواز سهره می توانید نر یا ماده بودن سهره را تشخیص دهید.  

  تعیین جنسیت سهره های کرمانی  :

         
                                                سهره کرمانی


 در سهره های کرمانی تشخیص نر و مادگی مشکل تر از سهره های معمولی است. به همین علت قصد دارم در ادامه به شما عزیزان روش هایی را یاد بدهم که بتوانید به وسیله ی آن جنسیت سهره های کرمانی را تشخیص بدهید. دلیل سخت بودن تشخیص جنسیت در سهره های کرمانی این است که سرخی پیشانی سهره های کرمانی کمتر از سهره های معمولی است. به همین علت بیشتر پرورش دهندگان در تعیین جنسیت سهره های کرمانی با مشکل روبه رو هستند. برای تعین جنسیت سهره های کرمانی پیشنهاد میکنم به قسمت انتهایی زیر شکم سهره توجه کنید. برای این کار سهره را در دست بگیرید و با انگشت ناحیه ی انتهایی شکم سهره را لمس کنید. اگر این ناحیه برآمدگی داشت، سهره نر است. و اگربرآمدگی نداشت سهره، ماده است. به همین راحتی.
 

 تعیین جنسیت سهره های جنگلی : 

                سهره جنگلی
                                          سهره جنگلی


سهره های نر جنگلی بدنشان به رنگ بلوطی است و روی بال هایشان دو نوار سفید رنگ دارند. سرشان آبی خاکستری است و با سینه ای صورتی رنگ دیده می شوند.  سهره های جنگلی ماده به طور کلی قهوه ای مایل به خاکستری زیتونی هستند و روی بال هایشان دو نوار سفید رنگ وجود دارد.   
 

تعیین جنسیت سهره های سبز:

              سهره سبز
                            نر و ماده سهره سبز

 در سهره های سبز، تعیین جنسیت بوسله ی رنگ سهره قبل تشخیص است. سهره ی سبز نر، زیر تنه اش به رنگ سبز زیتونی و دم اش سبز، زرد است. اما سهره ی سبز ماده؛ کمرنگ تر از سهره ی نر است اما پاهایی به رنگ قهوه ای تیره دارد.   به شما پیشنهاد می کنم مقاله ی روش هایی برای رام کردن سهره  که در پایین ذکر شده را مطالعه فرمایید.
جمع بندی و صحبت پایانی سهره ها  نژاد های مختلفی دارند، به همین خاطر،تعیین جنسیت برای هر کدام از نژادها با یک روش صورت میگیرد و تعیین جنسیت را برای پرورش دهندگان با مشکل روبه رو کرده است. جنسیت بعضی از سهره ها درتفاوت رنگ نر و ماده، قابل تشخیص است.مثل سهره های سبز و جنگلی که در مقاله برایتان توضیح دادم. اما بعضی نژادها مثل سهره های معمولی نر و ماده کاملا شبیه هم هستند و تعیین جنسیت از طریق شکل سرخی پیشانی قابل تشخیص است. در این مقاله سعی کردم در مورد مشخصات ظاهری سهره و روش های کلی برای تعیین جنسیت سهره صحبت کنم. امیدوارم از این مقاله استفاده کافی برده باشید. لطفا نظرات و سوالات خود را برای ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.  





رام و دستی کردن سهره

      

رام کردن سهره

اولین قدم برای دستی کردن سهره رام کردن آن است.

رام کردن یا اهلی کردن سهره برای پرورش دهندگان بسیار مهم است.
 یکی از مهم ترین ویژگی پرندگان آواز خوان، اهلی بودن یا رام بودن آن ها است.
 خیلی از دوستان پرورش دهنده ی سهره نمی دانند دقیقا باید چکار کنند تا سهره هایشان رام یا اهلی شود. . عده ای از دوستان از اهلی کردن سهره هایشان نا امیدند. فکر میکنند نمی توانند سهره هایشان را اهلی کنند. اما من می گویم واقعا اینطور نیست! اگر شیوه های اهلی کردن سهره هارا یاد بگیرید، می توانید از پس اهلی کردن سهره ها بر بیایید. بنابراین شما را به خواندن این مقاله دعوت می کنم تا راهکارهای اهلی کردن سهره ها را متوجه شوید.   

 *اهلی کردن سهره امکان پذیر است!

 راهکارهایی برای رام کردن سهره شاید پیش خودتان بگویید اهلی کردن یا رام کردن سهره یعنی چی؟ پرندگان در برخورد با انسان ها می ترسند و قلبشان تند تند میزند. پرندگانی که اهلی یا رام شوند. دیگر در ارتباط با انسان ها نمی ترسند و هراس به خودشان راه نمی دهند. به راحتی از دست انسان ها غذا میگیرند. و از نزدیک شدن انسان ها به قفسشان نمی ترسند و بی قراری نمی کنند.
 پرندگانی که آواز خوان هستند، آواز خواندنشان از سر خوشی و آرامش است. اگر پرندگان آواز خوان اهلی نباشند و از وجود انسان ها بترسند دیگر آواز نمی خوانند. به همین خاطر اهلی کردن سهره ها برای پرورش دهندگان بسیار مهم است. در ادامه راهکارهایی به شما عزیزان یاد می دهم که می توانید در رام کردن سهره موفق شوید.   

 قدم اول: از بین بردن احساس ترس سهره همانطور که گفتم تا زمانی که سهره ها از ارتباط با انسان ها بترسند نمی توانند اهلی شوند.
 قدم اول برای اهلی کردن سهره، از بین بردن احساس ترس است. شاید پیش خودتان بگویید چه کاری باید بکنیم تا ترس سهره ها بریزد و از انسان ها نترسند؟ در جواب باید بگویم که سعی کنید سهره ها را در مکان های شلوغ و پر رفت و آمد قرار بدهید. زمانی که سهره ها در مکان هایی باشند که رفت و آمد و شلوغی انسان ها زیاد است. طبعا سهره ها به انسان ها و رفت و آمدشان عادت می کنند. عادت کردن سهره به شلوغی باعث می شود بخش اعظمی از ترسشان بریزد.
 اما توجه داشته باشید که قرار دادن سهره در شلوغی شمشیر دولبه است.
 اگر در جایی باشند که افراد یا بچه ها برایشان ترس و وحشت ایجاد کنند و مزاحم آرامش شان شوند. نه تنها سهره ها رام نمی شوند بلکه ترس و وحشت شان دو چندان می شود. بنابراین سهره ها را در جای شلوغی که افراد به پرنده دسترسی نداشته باشند قرار دهید. مثلا می توانید قفس سهره ها را بالاترین نقطه ی دیوار قرار دهید. نکته ی دیگری که باید بدانید این است که از آویز کردن قفس سهره خودداری کنید. قفس سهره زمانی که آویز باشد با تکان خوردن قفس رعب و وحشت در سهره ایجاد می کند. 
بنابراین حتما قفس را به دیوار نصب کنید. پس از گذشت یکی دو ماه سهره به محیط شلوغ عادت می کند و تا حدودی برای اهلی شدن آماده می شود. 

   قدم دوم: بی اعتنایی و کم توجهی به سهره یکی از مهم ترین اقدامات برای اهلی کردن سهره، بی توجهی به سهره است. ما می خواهیم به سهره بفهمانیم که بودن یا نبودن شما کنار قفس خطری برای سهره ایجاد نمی کند. در حقیقت می خواهیم زمانی که به قفس پرنده نزدیک میشوید نترسد.
 برای رفع ترس پرنده و اهلی کردنش بهترین اقدامی که می توانید انجام دهید بی توجهی است. زمانی که می خواهید آب یا دانه به سهره بدهید. کاملا بی تفاوت و آرام به قفس نزدیک شوید کارتان را انجام دهید و بروید. حتما توجه داشته باشید که به هیج وجه کاری به سهره نداشته باشید. به مرور زمان سهره، به حضور شما احساس اعتماد پیدا می کند. در نهایت سهره متوجه می شود حضورتان برای سهره خطرناک نیست.

 عادت کردن به رفت وآمد های شما مهم ترین مرحله برای اهلی شدن پرنده است. برای اینکه بتوانید از پس اهلی کردن سهره بر بیایید به نکات زیر توجه کنید: با سهره مهربان باشید و به هیچ وجه در حضور سهره داد نزنید. سهره هایتان باید متوجه شوند شما صاحب و دوست آن ها هستید و قرار نیست به ان ها صدمه بزنید. در طول زمانی که قصد اهلی کردن سهره را دارید به هیچ وجه به سهره دست نزنید و کاملا به سهره بی اعتنایی کنید. اگر شما سعی کنید سهره را بگیرید در رفع ترس سهره موفق نخواهید شد.  


دستی کردن سهره

با ارز سلام به دوستاران سهره ما می خوا هیم در این بخش به شما عزیزان طرز بسیار سریع واستاندار 100٪دستی کردن رو اموزش بدیم . 
شما عزیزان اگر میخواهید سهره یتان دستی شود باید مو به مو تمامی نکاتی رو که به ارز می رسانیم دقیقا انجام دهید تا با خواست ویاری خداوند متعال سهره تان رام و دستی شود.

ما باید بدانیم که برای دستی کردن سریع سهره دو راه بیشتر نداریم : 

 روش اول 1:سهره ما باید از جوجگی یعنی از 20الی 25 روزگی به صورت سرنگی تربیت شود که بهترین نوع دستی کردن است 
روش دوم دستی کردن سهره
 برای دستی کردن سهره شماره ی 2 شما باید سهره تان را چند روزی با خود به گردش ببرید تا او پررو شود در این چند روز باید رابطه سهره یتان با شما زیاد تر شود یعنی شما را زیادتر ببیند طوری دیگر ترسش از شما بریزد بعد 2و3روز گردون سهره یتان شما باید صبح زود هنگام طلوع خورشید ازخواب بیدار شید وبعد از طلوع خورشید وبیدار شدن سهره یتان باید یک ساعت به او اجازه تغذیه بدهید ، سپس جا دونی رو به مدت یک ساعت از جلوی سهره یتان بردارید  و به مدت یک ساعت  قفس سهره را به نزدیک ترین نقطه از خود بیارید بعد از یک ساعت شما باید مقدار هویچ را به صورت خلال در بیاورید سپس یکی از خلال ها را از لای قفس داخل کنید توجه داشته باشید که انگشتتان را درون قفس نکنید و سهره یا هر حیوون دیگری در انجا نباشد وسهره یتان صدای ان نشنود تا حواسش پرت نشود . 
بعد از اینکه خلال را درون قفس کردید باید صبر کنید تاسهره یتان جلو امده وشروع به خوردنش کند توجه داشته باشید که نباید خلال هویچ رو به سهره تون بدید باید کنار دستون شروع به خوردن که البته ممکن است جلو نیاد پس یک ساعت دیگر نیز صبر کنید و باز این کا را تکرارکنید، بعد از این که هویچ رااز شما گرفت باید مقداری دونه که ما دونه های سبک توصیه میکنیم مانند  هفت تخم یا تخم کاهو. 
نوک یکی از انگشتانتان را خیس نماید سپس به هفت تخم بزنبد بعد از چسپیدن دونه به انگشتتان را به ارامی داخل قفس کنید کمی صبر کنید تا سهره یتان نزدیک شده وشروع به خوردن کند بعد تمام شد دونه دستون رو از سهره تون دور نکنید چون موجب ترسش میشود، بگذارید او از دستان دور شود سپس شما انگشتان را خارج کنید وتا زمانی که سهره یتان از دستان دونه میکیرد این کار را انجام دهید تا خوب سیر شود.
 این کار هر یک ساعت یک بار انجام دهید. بعد از سه روز تکرار  جادونی رو توقفسش بگذارید تا به اختیار تغذیه کند چون مهم ترین کار این بود که سهره یتان از دستان دونه بگیرد. 
از اینجا به بعد کار  اسون می شه شما باید به مدت یک ماه هر روز با دستون چیزی به سهره یتان بدین مثل جوب کبریت البته قسمت سرخ رنگشو بشکنید.
 بعد یک ماه جادونی رو به مدت 4 ساعت از جلوی سهره یتان بردارید سپس درون دستون شادونه بریزید سپس به سهر یتاننشان دهید سپس در قفس را باز کنید تا سهره یتان خودش از قفس خارج شده و بر روی دستان بیاد اگردیدد اگه او مایل به این کار نیست خودتون به ارومی دستونو داخل قفس کنید من همه چیز رو مو به مو گفتیم اگه شما هم این کارو انجام دهید به لطف خدا حتما نتیجه می بیند با ارزوی موفقیت شما.،مهدی بیات.،

                                    نگهداری وتغذیه سهره

دمای محل نگهداری سهره

دمای محل نگهداری سهره اولویت اصلی نگهداری سهره بیرون و فضای باز و هوای آزاد هست ولی اگر به هر دلیل سهره را داخل منزل یا پاسیو و یا اتاق و سالن مخصوص نگهداری میکنید دما میبایست کمتر از ۲۵ درجه سانتیگراد و بیشتر از ۱۰ درجه سانتیگراد باشد .  البته این دما به صورت مطلق است و با دونها و تغذیه های متفاوت و شرائط مختلف پرنده این دما هم متفاوت است. 
مثلا : اگر دون این جوجه  فقط تخم کاهو باشد ( به هر دلیل ) دما میبایست بالای ۲۳ درجه باشد .
 اگر دون سهره فقط کتان باشد دما میبایست بالای ۲۰ درجه باشد .  
اگر دون این جوجه شاهدانه باشد دما میبایست بالای ۱۰ درجه باشد به شرطی که سهره در شرایط نرمال و ایده آل باشد ،
 ولی سهره ضعیف باشد یا پس برود دما میبایست بالا تر از ۱۷ درجه باشد تا زمانی که به وضعیت نرمال و ایده آل برسد .
 اگر سهره سرما خورده یا مریض باشد دما میبایست بالاتر از ۲۳ درجه باشد .
  اگرسهره در زمان جفت باشد یعنی ماده سهره روی تخم باشد یا جوجه داشته باشد دما میبایست بالای ۲۰ درجه باشد .البته من بر اساس تجربه و سبک وسلیقه خودم در پرنده بازی به این میزانها رسیده ام و خوشحال میشم از تجربه و دانش دوستان هم استفاده کنم . 

                         

                                  تغذیه سهره

         

تغذیه سهره در فصول مختلف

☆تغذیه سهره در فصل بهار :
در کنار شاهدانه بهترین غذای کمکی برای تغذیه سهره در این فصل: برگ تربچه-برگ گشنیز و هویج و هفته‌ای یکبار به اندازه نوک قاشق مربا خوری تخم‌سیاه در اختیار سهره قرار دهید.  

☆تغذیه سهره در فصل تابستان:
 به اندازه۵% تخم کتان را یک هفته در میان در جادانی با شاهدانه مخلوط و در اختیار سهره قرار دهید، مواظب میزان کتان باشید که بیش از حد مجاز آن در کنار دانه اصلی منجر به چربی در بدن سهره می‌شود. هفته‌ای یکبار برگ کاهو مقدار یک قاشق مربا خوری تخم کاهو و یا اینکه کمی خیار در اختیار سهره قرار دهید، همه روزه می‌توانید به این جوجه ها برگ گشنیز-برگ تربچه-و هویج بدهید.(اگر سهره در تابستان شروع به پرریزان و تولکی کرد می‌توانید هفت تخم را به مدت۲هفته به وعده غذایی این جوجه اضافه و هفته‌ای یکبار به سهره سفیده تخم مرغ رنده شده بدهید) 
 
☆تغذیه سهره در فصل پاییز:
 در کنار مخلوط شاهدانه و ۵%کتان و برگ گشنیز و برگ تربچه می‌توانید هفته‌ای یکبار کمی میوه‌سیب را به وعده غذایی سهره اضافه کنید.

 ☆تغذیه سهره در فصل زمستان: 
 در این فصل علاوه بر شاهدانه و سبزیجات هر هفته‌ یکبار به اندازه یک قاشق چایخوری هفت تخم در اختیار سهره قرار دهید.
 در تمام مدت چهار فصل سال از ماسه ساحلی و کف دریا نسابیده(غضروف هشت‌پا)برای تکمیل مواد معدنی بدن این جوجه  استفاده کنید.
سیستم هاضمه همه پرندگان سنگدان است و برای هضم بهتر غذا نیاز به این مواددارند،کف دریا هم حاوی کلسیم است و برای تراکم استخوانی پرنده مفید است و هم اینکه این جوجه  برای کوتاه کردن منقار خود از آن استفاده می‌کند.
 سایر مواد انتخابی برای تغذیه این جوجه  سلیقگی است و در صورت امکان می‌توانید از حشرات گیاه خوار و گیاهان طبیعی و دانه‌های مفید برای تغذیه سهره استفاده کنید.توصیه می‌شود برای استفاده از دانه‌های چرب اصول و چهارچوبها را کاملا رعایت کنید تا سهره‌تان دچار مشکل چاقی نشود. 

دهن دار کردن سهره

سهره
نحوه آموزش اواز خوانی سهره
 اگر جوجه  ای که صید شده سنش کمتر از ۴۰ روز باشد  می توان هر گونه آوازی را که شما مایل هستید به او آموزش دهید.
چون جوجه سهره معمولا از۲۰روز به بعد در طبیعت آواز یاد میگیرد ولی آن را در حافظه خودنمی تواند نگه دارد ولی اگر به آموزش ندهید همان آوازهایی را که یاد گرفته در حافظه خود ذخیره می نماید.
 معمولا برای شناسایی  جوجه سهره ۲۵روزه  باید به نوک اون توجه کرد دارای نوک سیاه ودر انتهای نوک کمی زردی ونرمی است که هنوز زخیم نشده جوجه با این مشخصات داری سن کمتر از۳۰روز می باشد وبرای آموزش آواز بسیار مناسب است. البته جوجه نر 
 *۱ – اگر می خواهید دهنی ( آوازی ) غیر از دهن های معمولی این پرنده رو آموزش بدید ( با cd یا نوار ) باید دقت کنیدکه در یک اتاق یا مکان فقط بهیک جوجه می توان آموزش داد و اصلا نبایدسهره ی دیگری را ببیند و صدایش را بشنود. می توان به این جوجه آواز پرنده دیگری غیر از سهره را آموزش داد. 
 *۲ – اولویت با انتخاب یک جوجه ۷ – ۸ روزه است که از لانه هنوز در نیامده، 
* ۳ – جوجه باید حتما نوک و سر سیاه داسته باشد که نشانه اینست که حدود ۲ تا ۳ هفته سن دارد. 
* ۴ – سعی کنید جوجه های لانه اول (اولین جوجه های فصل تولید مثل) را انتخاب نکنید بدلیل اینکه انرژی جوجه نر در ابتدای فصل زیاد است و پدر آنها ممکن است تو دهن هاش دهن های بدرد نخور داشته باشد و روی جوجه هایش تاثیر بگذارد پس در میان فصل یا آخر فصل بهترین زمان تهیه جوجه است.
* ۵ – آواز دلخواه خود را انتخاب کنید و سعی کنید امکانات لازم برای پخش مناسب آن را فراهم کنید.
* ۶ – جوجه را در مکانی آرام و ثابت قرار دهید.
* ۷ – مکان پخش کننده آواز هم باید نسبت به جوجه ثابت و بدون حرکت باشد. 
* ۸ – مکان و ارتفاع پخش کننده و ولوم آن (درجه صدا) نباید در طول زمان آموزش به هیچ وجه تغییر کند.
* ۹ – اتاق نباید خالی باشد و دیوارها از بتون ساخته نشده باشند. چون اکوی صدا در گوش این جوجه باعث ایجاد نتهای تکراری و طولانی تر می شود.
* ۱۰ – بهتره سقف قفس را بپوشانید تا جوجه آرام بگیرد و مدام به بالا نگاه نکند.
* ۱۱ – توصیه می شود که ۴ ساعت در روز آواز را پخش کنید و این کار را در طول روز تقسیم کنید و کاری کنید که جوجه آن را گوش کند. جوجه وقتی گرسنه است و صبح زود که اولین بار شروع به دان خوردن میکند با دقت بیشتری گوش میکند. 
* ۱۲ – مراحل بالا را تازمانی که جوجه بالغ می شود ادامه دهید (حدود ۳۰۰ روز) تا نتهای آواز در ذهنش ماندگار شود. 
*۱۳ – برای جوجه سهره قناری مراحل بالا را انجام دهید اما باید ۳ تا ۴ سال آواز را پخش کنید البته به نوع آواز و نتهای آن بستگی دارد بعضی دهن ها خیلی زود فراموش می شوند و زمان بیشتری لازم دارند.
 

نکته مهم دیگر اینکه این جوجه حتما باید شب ها خواب کامل و آرامی داشته باشد خصوصا پس از اولین روز تعلیم چون جوجه ها هنگامی که اولین نت ها را می شوند در ذهن آنها یک قالب یا فریم اولیه و خام شکل می گیرد و خواب خوب باعث حفظ آن میشود و با افزایش سن، جوجه هر چه را که یاد میگیرد به این قالب اضافه میکند ،
پس اولین آوازی که جوجه به آن دقت میکند و گوش میدهد پایه و اساس تعالیم بعدی است.سعی کنید در پایان روز و غروب مکانی آرام و تاریک برای جوجه فراهم کنید و بهتره روی قفس را بپوشانید.


            آب تنی سهره


             
👇👇👇اهمیت آب تنی

 اولین چیزی که از آبتنی به ذهن یه نفر میرسه و درسته اینه که آبتنی باعث تمیزی میشه ولی این کل ماجرا نیست در پرهای پرنده‌منافذ لوله های خون رسان پرها همان لوله های سفید و شفاف رنگی وجود دارن که اسکلت اصلی قسمت کرکی پر را تشکیل میدهد,این لوله ها همچون یک رادیاتور و یک کولر عمل میکنندکه هم باعث تعادل وشتاب در پرواز میشوند و هم دمای بدن پرنده رادرشرایط هر نوع آب و هوایی تنظیم میکند.
 با ازدیاد خون در این لوله های شریانی پر همچون پتویی گرم میشود و با کم خون شدن آنها پرها همچون یک خنک کننده عمل میکنند.
 حالا در زمستان وقتی پرنده آبتنی میکنه آب باعث ایجاد بستر نازکی بر روی پرها میشود چون دمای آب پایین است باعث فعال تر شدن لوله های خون رسان پر ها میشود همین عامل باعث تولید جداره ای گرما در بین پرها میشود در صورتی که قسمت کرکی پر سرد است 
اما لوله های خون رسان که دربین پرها و چسبیده به بدن پرنده هستند دارای گرما محافظتت کننده هستند همین عامل باعث گرم نگه داشتن پرنده میشود.
 ولی در در تابستان به پرها رطوبت خاصی می دهد و باعث میگردد که لوله های خون رسان کمتر فعالیت کنند تا پرها در مقابل نور خورشید خشک نشوند و همچنین دمای بدن پرنده بخاطر گرما بیش از اندازه بالاتر نرود حالا این یه طرف ماجراست؛
 طرف دیگه اینه که توی تابستون آبتنی با نرم کردن سطح پوست باعث راحت تر جوانه زدن پرهای نو و جلوگیری از برگشتن و رشد بهتر اونها میشه خیلی پیش میاد که این پرهای نو در حین رشد یا به جایی گیر میکنه و یا به وسیله پرنده های دیگه کنده میشه و باعث خونریزی و جلب باقی پرنده ها به کندن بقیه و خوردن پرها و بدتر شدن کار میشه که این آبتنی باعث شسته شدن اون خون میشه.
 توجه کنین که بهترین زمان برای آبتنی در هنگام ظهره چون دما در اوج خودش قرار داره و پرنده تون فرصت خشک کردن خودش راداره.
تو تابستون دو تا سه بار در هفته آبتنی عالیه.
زمانی که آبتنی انجام میشه ،بین نیم ساعت تا یک ساعته تو این تایم هم بهتره یه بار آب عوض شه قبل از آبتنی جادونی را برای جلو گیری از خیس شدن دان ها در بیاورید و بهترین زمان برای شستشوی جادانی هاست بعد از آبتنی هم حتما حتما قفس ها و کفی ها رو خشک کنید. 

پراکندگی سهره در ایران


 در ایران به جز در نواحی محدودی از جنوب شرق در سایر نواحی به تعداد نسبتاً فراوان دیده شده و تولید مثل نیز می کند . در زمان مهاجرت سهره را می توان در نواحی شهری و حاشیه شهری مشاهده نمود . در ایران زمان مهاجرت سهره از اوایل پاییز می باشد.

زیستگاه سِهرِه طلایی (سهره طلائی)

باغ‌ها ، میوه‌زارها و کشتزارها . در پاییز و زمستان در حال جستجو و تغذیه از دانه‌های بوته‌های خـار 
در زمین‌های بایر و کنـار جاده‌ها دیده می شود ، لانه‌اش را روی درخت و معمولا نزدیک نوک شاخه‌ها و گاهی در پرچین‌ها می سازد .
              سهره


موفق باشید.



نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی