نکات درباره تغذیه سهره، قناری ،طوطی
🔵🔴🔵چرا باید دان پرندگان را قبل از مصرف شست و شو داد ؟
🔴پاسخ
در مسیری ک دان ها از زمین کشاورز ب کارگاه های بوجاری و سپس ب دست بنده و شما و یا درون مغازه ها میرسد لااقلش سه یا چهار دست گشته و در شرایط مختلف نگهداری میشود.
مگر اینکه مستقیما از کشاورز خریداری شود ک بازهم حالی از مشکل نبوده و هزار نوع عامل شیمیایی و سم میتواند بر روی این دان ها نشسته و یا با فضله #پرندگان_مهاجر مخصوصا در این فصل (پاییز ک آغاز شروع مهاجرت پرندگان ب ایران بوده) الوده شده باشد...ویا در مسیری ک بار ماشین میزنند و در جاده حمل میکنند ب وسیله دوده و گازوییل معلق در هوا الوده میشوند...حال بماند که در کارگاه های بوجاری چ اتفاقاتی میافتد و با باد دادن و بوجاری کردن چند باره دان ها آن را براق و شفاف میکنند و الودگی درشت ان را میگیرند اما همین کارگاه ها منبع الودگی و حضور جوندگان و .... میباشد ک با فضله و ادرار خود این دان را الوده میکنند...
و یا استفاده از #گونیهای بی کیفیت و چند بار مصرف شده ک خود انها منبع الودگی ها هستند.
حال ک این دان از کارگاه بوجاری ب مغازه پرنده فروشی ک ماشالله اکثرا کلکسیون و منبع انواع امراض و بیماری ها هستند میرسد بیشتر ب اهمیت شستن دان پی میبریم.... حتی خود نمایشگاه هایی ک در ایران برگذار میشوند میتوانند منبع انتقال الودگی باشند ب دلیل حضور پرندگان مختلف از گوشه و کنار کشور و در قرنطینه قرار نگرفتن و شرایط بد سیستم های تهویه هوا و حضور افرادی ک با البسه های الوده ب انواع باکتری و ویروس و ....در این مکان ها حضور میرسانند و....
بازهم نمایشگاه ها وضعش از یک مغازه پرنده فروشی و دان فروشی ب مراتب بهتر بوده و هست...
مغازه ها منبع انتقال و انتشار قارچ و باکتری و انگل و ویروس هستند...روزانه چندین نفر ب این مکان ها رفت و امد میکنند؟لباس چند نفر میتواند ب الوده باشد؟یا چند جفت پرنده در یک روز جا ب جا میشوند ؟ و ایا ما از شرایط نگهداری و الودگی های انها اگاه هستیم؟مخصوصا در فصل پاییز ک خرید های گله ای صورت گرفته و فصل درامد دلال های پرندگان میباشد و ب همین دلیل خطرناکترین فصل برای انتقال بیماری ها و الودگی هایی از قبیل ابله و بیماری های چشمی و گوارشی و ...است
🔴🔴نکته_مهم
پس از شست و شوی دان حتما باید دقت کنید ک ب خوبی و سریعا ب کمک نور مستقیم افتاب و باد پنکه دان را خشک کرده و از کپک زدن آن جلوگیری ب عمل آید و همیشه ب اندازه نیاز یک ماه خود خرید کنید و همیشه دان تازه و ب میزان مصرف همان ماه استفاده کنید. نگهداری دان ب مدت طولانی خود یکی دیگر از دلایل بیماری های گوارشی پرنده گان میباشد.
حتما دان در محیط خنک و بدور از نور مستقیم و در گونی نخی تمیز یا ظرف های درب داری نگهداری شود ک از ایجاد رطوبت در درون ظرف جلوگیری شود.
موفق باشید همه عشق بازا🌷🌷..مهدی بیات..
Parandehziba.blog.ir